Tešlai:
300 g miltų
200 g cukraus
200 g sviesto
2 valg.š. kakavos
1 arb.š. kepimo miltelių
1 kiaušinis
Varškės įdarui:
500 g liesos varškės
100 g cukraus
100 g grietinės
1 a.š. cinamono
1a.š vanilinio cukraus
50 g krakmolo
3 kiaušiniai
(galima įpjaustyti džiovintų slyvų)
karamelinis kremas
Sviestą ištirpinti. Jam ataušus, įmušti kiaušinį, supilti cukrų ir
plakti, kol cukrus ištirps. Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir
masę gerai išmaišyti, išminkyti iki vientisos, lygios tešlos. Gautą
tešlą padalinti į dvi maždayg lygias dalis, suvynioti į maistinę plėvelę
ir įdėti valandai į šaldiklį.
Varškę su grietine pertrinti iki
visiškai lygios masės, sudėti krakmolą, vanilinį cukrų, cinamoną ir gerai išmaišyti. Atskirai
išplakti kiaušinius su cukrumi, kol cukrus ištirps, ir supilti į varškės
masę. Dar kartą gerai permaišyti.
Vieną tešlos dalį sutarkuoti burokine tarka į kepimo popieriumi ištiestą
kepimo indą. Tuomet tolygiai užpilti varškės
įdarą. Ant varškės sluoksnio užtepti karamelinį kremą, o ant viršaus – užtarkuoti antrąją dalį tešlos. Kepti iki 180 C
temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą