2012 m. liepos 26 d., ketvirtadienis

Kakavinis varškės pyragas

Tešlai:                                                                       
300 g miltų                                                                     
200 g cukraus                                                             
200 g sviesto
2 valg.š. kakavos 

 1 arb.š. kepimo miltelių                        
1 kiaušinis
 

Varškės įdarui:
500 g liesos varškės
100 g cukraus
100 g grietinės

1 a.š. cinamono  
1a.š vanilinio cukraus
50 g krakmolo
 3 kiaušiniai

(galima įpjaustyti džiovintų slyvų)
 karamelinis kremas 


Sviestą ištirpinti. Jam ataušus, įmušti kiaušinį, supilti cukrų ir plakti, kol cukrus ištirps. Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir masę gerai išmaišyti, išminkyti iki vientisos, lygios tešlos. Gautą tešlą padalinti į dvi maždayg lygias dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti valandai į šaldiklį.

Varškę su grietine pertrinti iki visiškai lygios masės, sudėti krakmolą, vanilinį cukrų, cinamoną ir gerai išmaišyti. Atskirai išplakti kiaušinius su cukrumi, kol cukrus ištirps, ir supilti į varškės masę. Dar kartą gerai permaišyti.

Vieną tešlos dalį sutarkuoti burokine tarka į kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą. Tuomet tolygiai užpilti varškės įdarą. Ant varškės sluoksnio užtepti karamelinį kremą, o ant viršaus – užtarkuoti antrąją dalį tešlos. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą