2012 m. liepos 24 d., antradienis

Garfildo lazanija

lazanijos lakštai  
500 g maltos mėsos 
1 didelis svogūnas 
1 raudona paprika 
konservuotų pomidorų be odelės, sutrintų
 4-5 v. š. pomidorų padažo

tarkuotas sūris
1 kubelis jautienos sultinio
1 skiltelė česnako
1/2 a. š. prieskonių (baziliko, rozmarino)
pagal skonį druska,  malti juodieji pipirai

                         



Baltasis padažas:
2 v. š. sviesto
3 v. š. miltų

skiltelė česnako
1/2 svogūno
1 a. š. druskos
1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
2 puodeliai pieno 


Keptuvėje apkepti mėsą ir svogūnus, smulkintą papriką, kol mėsa paruduos, o svogūnai ir paprika suminkštės. Dėti pomidorus, pomidorų tyrę, sultinį ir prieskonius, susmulkintą česnako skiltelę. Uždengti ir virti ant vidutinės ugnies 20 min., kartais pamaišyti.     

Tuo tarpu vidutinio dydžio puode ištirpinti sviestą, įmaišyti miltus. Palaipsniui supilti pieną. Užvirti nuolat maišant. Sudėti per pusę perpjautą česnaką, bei per pusę perpjautą svogūną (svogūno nereikia smulkinti. Česnakas ir svogūnas suteiks padažui tam tikrą skonį). Įdėti druską,  pipirus pagal skonį, galima ir lauro lapelį. Padažą maišyti tol, kol sutirštės. Jei padažas per daug sutirštėja, verdant galima skiesti pienu.


Lazanijos lakštai verdami apie 1 minutę. Virti tik po kelis lakštus vienu metu, nes dedant po daugiau šie gali sulipti.
Į kepimo indą dėti truputį mėsos padažo, ant viršaus lazanijos lakštų. Ant lakštų sluoksnio dėti vėl mėsos, tuomet balto pažado ir apibarstyti tarkuotu sūriu. Tuomet vėl lazanijos lakštus, mėsos troškinį, baltą padažą ir vėl sūrį. Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos troškinys ir baltas padažas. Indas dedamas į 200 laipsnių  įkaitintą
orkaitę ir kepama apie 20-25 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą